JUMP TO CONTENT

Groei met ons mee

Professionele ontwikkeling en intensieve begeleiding 

starten vanaf dag één dat je bij ons werkt

We willen voortbouwen op wat je al weet, waarbij je alle kansen krijgt om te groeien en zo het beste in jezelf naar boven te halen. Kennisoverdracht hoort bij het werk en is een taak die door al onze advocaten serieus wordt genomen. Binnen het hele kantoor leeft de overtuiging dat je nooit uitgeleerd bent, ook al ben je nog zo ervaren. 


Begeleiding 

Wij geloven in training-on-the-job, omdat we denken dat je in de praktijk het meest en het snelst leert. Iedere nieuwe medewerker wordt daarom vanaf de eerste dag betrokken bij onze zaken. Uiteraard gebeurt dit onder goede begeleiding. De advocaat-stagiaires delen een kamer met een ervaren ervaren advocaat, counsel of partner. 


Regelmatig vindt overleg plaats met de collega's binnen en buiten jouw eigen sectie, zowel nationaal als internationaal. Iedere advocaat-stagiaire heeft gedurende zijn/haar stageperiode een mentor die beschikbaar is voor vragen en je wegwijs maakt binnen het kantoor.

snippet image

Kennismaking

Als nieuwe collega zul je uitgebreid worden ingewerkt. Dit inwerkprogramma wordt de inductie genoemd. Het exacte programma is afhankelijk van je positie en bestaat onder andere uit: 

  • een ontvangst op je eerste werkdag 
  • een online inductie en diverse online trainingen 
  • een kennismaking met het team en andere relevante afdelingen 
  • presentaties van diverse afdelingen 
  • een rondleiding door het historische gebouw 
Als advocaat-stagiair zul je daarnaast aan The Academy een meerdaagse inductie volgen waar je ook kennis maakt met je collega's uit het buitenland en hiermee direct start aan het opbouwen van je interne internationale netwerk.

Mentor

Advocaat-stagiaires krijgen vanaf dag één een mentor toegewezen. De mentor is ook bij evaluaties en beoordelingen aanwezig. Student-stagiaires krijgen daarnaast een buddy toegewezen zodat je er zeker van kan zijn dat je je optimaal kan ontwikkelen tijdens je stage bij Clifford Chance. In de professionele ontwikkeling van de advocaat-stagiaire speelt de Supervising Partner ook een belangrijke rol onder andere tijdens diverse beoordelingsmomenten. 

Door het regelmatig ontvangen van feedback kan je je in drie jaar optimaal ontwikkelen tot een volwaardig advocaat-medewerker. Bovendien creëert het mogelijkheden om je ideeën en feedback met je mentor of Supervising Partner te delen.

Kamer delen


Als student-stagiaire en advocaat-stagiaire deel je altijd een kamer met een advocaat. Wij geloven dat dit voor jou een mooie kans is ons echt te leren kennen en zelf te ervaren waar de ervaren advocaat dagelijks aan werkt. Je kunt gemakkelijk meeluisteren met de conference calls die dagelijks met cliënten worden gevoerd. Bovendien kan op deze wijze goed concrete feedback aan jou worden gegeven. Dit typeert tevens de laagdrempeligheid van en toegankelijkheid van ons kantoor.

Bij Clifford Chance krijg je de ondersteuning om je volledige potentieel te verwezenlijken en je vaardigheden en talent optimaal te gebruiken. Waar je ook werkt, je krijgt de kans om je aan te melden bij de Clifford Chance Academy die op mondiaal niveau trainingsmogelijkheden voor onze collega's in alle functies biedt. 


De Academy is ontwikkeld met behulp van experts uit het hele kantoor en externe specialisten, en levert een gevarieerd aanbod van onderwijs en trainingen waarmee je jouw vaardigheden en bewustwording kunt vergroten. Het maakt daarbij niet uit of je je technische en zakelijke kennis wilt ontwikkelen of je culturele bewustwording met nieuwe internationale perspectieven wilt uitbreiden, de internationale Academy geeft je toegang tot de vaardigheden die je nodig hebt wanneer je die nodig hebt. 


Het leerproces vindt zowel in als buiten de klas plaats, bijvoorbeeld met praktische ervaring in de realiteit, of online met interactieve eLearning-opties. Al onze trainingen zijn zeer interactief en concentreren zich op jouw individuele behoeften en functie, en bieden je daarnaast de mogelijkheid om met mensen overal in het bedrijf te netwerken en in een ontspannen en ondersteunende omgeving ervaringen en beste werkmethodes te delen .

snippet image

De Academy

The Academy verzorgt wereldwijd inhoudelijke en competentiegerichte trainingen, waardoor al onze medewerkers toegang hebben tot een uitgebreid nationaal en internationaal trainingsprogramma. Veel van de trainingen vinden verspreid over Europa plaats, waardoor je regelmatig enkele dagen in het buitenland verblijft en buitenlandse kantoorgenoten ontmoet met wie je in de praktijk veel samenwerkt. 


Naast de vaste opleidingen vindt wekelijks sectie overleg plaats waar relevante jurisprudentie en literatuur aan de orde komt. Ook zijn er het hele jaar door kantoorbrede verdiepingscursussen. Clifford Chance heeft een aantal hoogleraren aan zich verbonden die onze medewerkers ondersteunen bij complexe vraagstukken en bij het publiceren van artikelen.

snippet image

Tech Academy

Onze global Tech Academy vormt een belangrijk onderdeel van onze Clifford Chance Academy. De Tech Academy biedt onze mensen online trainingsmiddelen en een wereldwijd programma van workshops, zodat wij er met elkaar voor kunnen zorgen dat we op de hoogte blijven van de laatste trends en topics waar onze cliënten mee te maken krijgen in de dagelijkse praktijk. 

Als je meer te weten wilt komen over deze tech trends binnen Clifford Chance, bezoek dan onze Talking Tech site.

snippet image

Law Firm School (LFS) 

Startende advocaten bij Clifford Chance volgen een opleiding aan de Law Firm School (LFS), het opleidingsinstituut waaraan 16 internationale advocatenkantoren participeren met een commerciële en financiële praktijk. 

De LFS biedt een aanvullende academische en praktijkgerichte opleiding voor advocaat-stagiaires die een goede basis biedt voor de Nederlandse rechtspraktijk, maar ook voor bijvoorbeeld grensoverschrijdende transacties. De aangeboden vakken zijn onderdeel van de verplichte opleiding van de Orde. 

Naast inhoudelijke verdieping is het opdoen van proceservaring een vereiste van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) in het kader van de stage. Voor het opdoen van deze ervaring werkt Clifford Chance met externe kantoren samen.

Sectiewissel


Als advocaat-stagiaire wissel je na anderhalf jaar van sectie. Wij denken dat dit de perfecte manier is om te ontdekken welk vakgebied het beste bij je past en waar jij je verder in wilt specialiseren. Het is geen probleem om zonder relevante ervaring als stagiaire bij een sectie te starten, want elke sectie verzorgt een interne opleiding en goede begeleiding voor nieuwe stagiaires.

Secondments


Onze advocaten werken regelmatig bij één van onze cliënten. Ook is het mogelijk dat je voor een periode bij één van de kantoren van Clifford Chance in het buitenland werkt. Deze uitwisseling van advocaten en van knowhow binnen het Clifford Chance-netwerk is van grote toegevoegde waarde voor je ontwikkeling en voor onze cliënten.

Browse Jobs