JUMP TO CONTENT

Studenten

Wil je meer te weten komen over Clifford Chance en onze mensen?
Kom kennis maken tijdens één van onze activiteiten of evenementen.


Select Class

De Select Class is een unieke manier om Clifford Chance te leren kennen. Gedurende drie dagen kun je ervaren hoe het is om te werken voor een kantoor dat zich in de top van de internationale advocatuur bevindt.


MEER INFORMATIE

Tech Traineeship

in het voorjaar van 2025 zal de tweede editie van de Tech Traineeship plaatsvinden.


MEER INFORMATIE

Best of Both Worlds

Samen met de Rabobank organiseert Clifford Chance de business course 'Best of Both Worlds'. Tijdens deze business course ervaar je hoe een Corporate Finance transactie er in de praktijk aan toe gaat. Daarnaast kom je meer te weten over de samenwerking tussen advocaten en bankiers. 


Legal lunch

Iedere derde maandag van de maand organiseren wij de Legal Lunch bij ons op kantoor. Tijdens de Legal Lunch kun je op een informele manier kennis maken met onze advocaten, fiscalisten en kandidaat-notarissen. Onder het genot van een heerlijke lunch kun je al jouw vragen stellen aan onze collega's en kom je alles te weten over het werk wat wij doen en onze bedrijfscultuur. De dresscode is casual en geen vraag is te gek. Studeer je Rechtsgeleerdheid, Notarieel recht of Fiscaal recht? Schuif dan gezellig bij ons aan!

Ons recruitmentproces

Ons recruitmentproces is volledig transparant. Het is voor ons een manier om jou als kandidaat beter te leren kennen, maar ook vooral een kans voor jezelf om Clifford Chance beter te leren kennen. In de video stelt ons recruitment team zich aan je voor en leggen zij uit hoe het recruitmentproces bij ons verloopt.

Assessments

Watson Glaser

De Watson Glaser wordt al sinds 1925 gebruikt door bedrijven en is een effectieve manier om advocaten te werven. Het richt zich op het meten van kritisch denkvermogen. De vragen zullen zich richten op jouw vermogen om conclusies te trekken, aannames te herkennen, informatie te interpreteren en argumenten te evalueren. Deze zijn essentieel voor juridisch denken. 


De vaardigheden waar op wordt getoetst zijn onder meer: 

  • Een probleem definiëren. 
  •  Relevante informatie selecteren om een probleem op te lossen. 
  •  Herkennen van verklaarde en niet-verklaarde aannames. 
  • Formuleren en selecteren van relevante en veelbelovende hypothesen. 
  • Geldige conclusies trekken en de geldigheid van gevolgtrekkingen beoordelen. 


Je ontvangt van het recruitment team een email met een link om de Watson Glaser test te starten. De test duurt 30 minuten en omvat 40 vragen. We willen je vragen om de testen binnen 5 dagen af te ronden na ontvangst van onze uitnodiging. Mocht je niet in de gelegenheid zijn de testen binnen deze tijd af te ronden, geef dit dan tijdig bij ons aan.

snippet image

Watson Glaser oefentest 

Voordat je de Watson Glaser-test aflegt is het een goed idee te oefenen, zodat je bekend bent met het format en de manier van denken die daarbij komt kijken. Je kunt hieronder klikken om te oefenen. Je oefenpogingen maken geen deel uit van de beoordeling en Clifford Chance ziet de resultaten niet. Naast de oefentest zijn er tal van andere online bronnen die je zou kunnen gebruiken. Algemene tips en trucs vind je hier.

OPQ Persoonlijkheidsprofiel 

Het OPQ persoonlijkheidsprofiel schetst aan de hand van een vragenlijst jouw persoonlijke (natuurlijke) gedragsvoorkeuren, drijfveren en houding in relatie tot verschillende aspecten van werk. Hierin gaan we dieper in op een aantal drijfveren en competenties, die van belang kunnen zijn in onze selectieprocedure. Jouw antwoorden worden vergeleken met een normgroep met een gelijkwaardige studieachtergrond en ervaringsniveau en dit resulteert in een score op een aantal onderwerpen, die Clifford Chance van belang acht bij het uitoefenen van een juridisch beroep. De test duurt ongeveer 25 minuten.

Global Virtual Internship

Al je pas met je juridische loopbaan begint, kunnen we je ondersteunen bij het verwerven van de vaardigheden die je nodig hebt om effect te scoren en een opwindende en succesvolle toekomst voor jezelf te plannen.


Onze Global Virtual Internship-programma's (GVI’s) zijn een fantastische manier om meer te leren over de firma en onze teams bij Clifford Chance. Of je nu een eerstejaarsstudent bent of pas bent afgestudeerd, de GVI’s geven je de vaardigheden die je nodig hebt om die volgende grote stap in je loopbaan te nemen. We hebben het programma samengesteld met behulp van toonaangevende experts uit ons volledige mondiale netwerk van teams, wat betekent dat je je met internationaal werk en beleid bezighoudt, contact hebt met inspirerende juristen, en toegang krijgt tot uitzonderlijke middelen en inzichten waaruit je nog jaren kunt putten. 


Meer dan 120.000 personen hebben zich geregistreerd voor onze bekroonde open stages. Deze stages bevatten meer dan 45 uur modulaire content, vertegenwoordigen de toekomst van virtuele werkervaring, en werken toe naar het afbreken van obstakels voor toegang tot de sector, en het creëren van een nuttige leerervaring voor iedereen.

                                                                        Registreer je vandaag nog

Over
enrollments

Covering
regions

Over
hours of contents

Accessible
hours a day

Browse Jobs